Шеик нарачал седум исти Поршеа , едното златно (ФОТО)

Шеик нарачал седум исти Поршеа , едното златно (ФОТО)

Порше од секогаш бил привлечен за богатите , но еден шеик и неговата нарачка завземаат посебно место во музејот на најуспешните авотомобили , каков што е моделот 959.

Индивидуализацијата на овој модел одела толку далеку , што дури и ауспухот е премачкан со златна боја ,а внатрешноста потсетува на Ролс Ројс или на Бентли.

Станува збор за примерок од 1989 година кога од Блискиот исток стигнала нарачка од богат шеик. Тој нарачал седум исти примероци на Порше , но секој во различна боја. Залтниот автомобил бил само еден од седумте што Porsche Exclusive Manufaktur  морал да ги направи. Оваа изведба на Порше постигнувала максимална брзина од 300км/час.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.