Добар татко не е оној кој заработува многу пари, туку оној што не го напушта своето семејството..

Добар татко не е оној кој заработува многу пари, туку оној што не го напушта своето семејството..

Нема посилна љубов од родителската љубов кон децата. Да се ​​биде родител е голем чекор и голема одговорност. Децата ги преземаат сите свои навики од дома. Учат од нивните родители и донесуваат модели на однесување, така што добар татко треба да биде вистински пример за своите деца. Тој ги има следниве особини:

Вистински татко не е оној кој заработува многу за да купи скапи подароци за својата сопруга и децата или да ги носи на одмор двапати годишно. Тој не е ниту оној што заработува доволно за да им обезбеди на своите деца приватно училиште и да ги покрие сите трошоци. Вистинскиот татко е тој што е секогаш таму. Оној што не го напушта семејството во најтешките периоди и никогаш не ги остава најблизу да се справат со самите проблеми. Вистински татко е подготвен да ги вложи напорите и времето, дури и кога е уморен, само за да ги задоволи своите деца. Вистински и лојален татко е оној кој е подготвен да направи компромис заради семејството и во некои моменти да ги жртвува своите потреби, желби, па дури и среќа. Еден добар татко ги учи своите деца на вистински вредности, љубов, љубезност и лојалност.

Еден добар татко ги слуша своите деца и ги знае сите нивни планови, желби и стравови. Вистински татко е оној за кого децата велат: Тој е модел за улоги, мојот најдобар пријател, ментор и учител. Тој е мојот татко “.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.