Некој човек секојдневно му давал на еден просјак по 200 денари…

Некој човек секојдневно му давал на еден просјак по 200 денари…

Еден ден му дал 50 денари, вториот ден исто, третиот исто.

Просјакот собрал храброст и еден ден го прашал:

– Се извинувам господине, долго време ми дававте по 200 денари секој ден, а сега само 50 денари, да не ви згрешив нешто!

– Не бре, не ми згреши ништо туку почнав да градам куќа, па затоа…

– Абе ти улав ли си, на мој грб ли најде да градиш куќа!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.